Papagalul Cantator a devenit, din cauza dimensiunii sale mici si a trilurilor sale deosebite, specia cea mai indragita de crescatorii de pasari decorative. Papagalul cantator este monogam.
Originar din Australia de sud-est, Papagalul Cantator (lat. Psephotus haematonotus), este iubit datorita cantecelor sale. A devenit repede o pasare preferata de apartament. Dar nu te lasa inselat de statura sa minuscula, corpul mic si penele superbe, deoarece uneori poate fi incapatanat si agresiv.
Bineinteles si in mediul sau natural isi apara teritoriul, dar daca te ocupi de el in mod regulat, inca din perioada cand este pui, atunci devine bland si usor de manevrat. Trebuie sa ii cumperi in pereche, dar trebuie separati de alte specii de pasari. In mediul natural traieste in grupuri mici, cu perechea sa. Pana cand aceasta este in viata, el ii va ramane credincios, iar daca aceasta moare, isi va cauta o alta pereche. Este o pasare altruista!
In natura traieste aproape de ape si in teritoriile cu arboretum, isi cauta hrana pe pamant, in special seminte si lastari tineri. Cand gaseste ceva gustos, isi cheama perechea. Uneori poate deveni victima unor accidente de masina, deoarece conducatorii auto nu-i observa pe pamant. Sunetele puternice specifice, cu care isi cheama perechea, le poti auzi vara, in zonele unde traiesc aceste pasari. In lunile august si decembrie este timpul pentru clocit. Femela isi pregateste cuibul in trunchiul eucaliptului sau in tubulatura unui gard (daca nu are un alt loc mai potrivit), unde isi ingrijeste puii, iar masculul le aduce de mancare. In cuib se gasesc la fiecare serie de clocit intre 4 si 7 oua, din care puii eclozeaza dupa 21 zile, iar dupa 30 zile deja isi iau zborul. Adesea papagalii cantatori se muta in parcurile orasenesti si devin prada pisicilor.
Masculul si femela se pot deosebi usor dupa culoarea penelor. Culoarea de baza a masculului este verde intens, cu reflexe albastre pe spate, iar coada este de un rosu aprins. Femela are penele verde oliv si galben oliv, iar aripile au reflexe albastru deschis.
Datorita dimensiunilor reduse, papagalul cantator se simte bine si intr-o colivie de 100x60x60 cm. Amestecul de seminte pe care i-l poti pregati poate fi constituit din mei, seminte de brad, seminte de floarea soarelui, ovaz si seminte de canepa, pe care i-l poti combina cu zarzavaturi proaspete. Bineinteles, trebuie sa ii asiguri intotdeauna apa proaspata curata iar la baza coliviei nisip curat! Daca ii ingrijesti cu dragoste, pot deveni foarte atasati de tine.
vand papagali cantatori= 200 lei neg
1 pereche voltati capaciti pe rosu si albastru 80 lei
1 pereche fazani tenebros 200 lei
1 femela fazan comun 100 lei usor neg
daca aveti papagali de vanzare postati anunt ....iar daca lipseste vreo rasa din lista ,iar dv o cresteti si o aveti de vanzare .... trimiteti un ms pe privat si o adaug in lista... stima si respect MIHAI !!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
1 pereche voltati capaciti pe rosu si albastru 80 lei
1 pereche fazani tenebros 200 lei
1 femela fazan comun 100 lei usor neg